vrijdag 14 augustus 2015

13 augustus - hard

Omdat de kade op Norderney niet beviel, er pas zondag misschien plek aan de steiger zou komen en misschien ook wel omdat ik het gezegd had ... Vandaag zijn we van Norderney naar Norddeich gevaren. Nou ja gevaren. Zeg maar gerust gevlogen.

Na een rustige ochtend (we moesten wel, de mensen van de boot naast ons waren nog niet terug) zijn we iets voor hoogwater uitgevaren. Hemelsbreed is het 5.2 nM/9.6 km naar de overkant. Er liggen hier een paar platen voor de deur (lees bijna alles valt droog bij laagwater, je kan wadlopen van Norddeich naar Norderney) en dus moesten we omvaren. Hebben we vandaag de geweldige afstand afgelegd van 8 nM/14.8 km.

Het waaide lekker, 22.1 kts/6 Bft. Op eerst een ruime en daarna een halve windse koers hebben we met alleen de genua een maximale snelheid van 8.7 kts gemeten. Waren we dus met een uur aan de overkant. Vrouwtje wilde alleen niet meteen met mij gaan lopen. Ze had de hele weg staan sturen en daarom spierpijn van het evenwicht houden.

Wat later ging ze toch met me lopen. Kon ik mooi horen dat de buren in de haven bewondering hebben voor vrouwtje omdat ze zo strak de boot aan had gelegd. We wilde achteruit de box in voor de makkelijke afstap. Gewoon kwestie van gas erop tegen het verwaaien en 100% vertrouwen op de man met de lijn bij de middenbolder. Beetje gas vooruit om af te stoppen. Denk dat hij de boegschroef miste.

Ze hebben daarna wel het stadje hier bekeken. De veer is druk, er is een mini strand en dat is heel druk en er zijn twee winkelstraten die druk zijn. Gelukkig is de dijk waar ze met mij lopen minder druk.

Heb weer het woord fietsen gehoord. Hoop er het beste van.

Pootje van
Catootje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten