woensdag 24 augustus 2016

0824 Twee bruggen

Vandaag een rustig dagje. Het doel was om twee bruggen te passeren (feitelijk drie, maar twee draaien samen). Dat is gelukt en nu liggen we in de onverwachte leuke jachthaven van Alblasserdam.

Na vertrek uit Strijensas op de Dordtsche Kil heerlijk rustig aan gedaan. Ingehaald door veel boten, zelf genoten van de omgeving. Met mijn pootjes op de rand van de bank kan ik net door het raampje kijken. Zag ik een waterkasteel en vissers en 2 trappen over de dijk binnen 10 meter en meneren die stenen voor de dijk aan het leggen waren.

Op de opening van de spoorbrug moesten we even wachten. Hebben we netjes bij het ponton gedaan. Geen oefening van de politiehonden dit keer als entertainment, maar de heren van Van Wees waren wat aan het rangeren met duwbakken en de RWS I ging een rondje varen toen wij net weer op pad moesten. Genoeg gezien dus.

Op de Noord ging het wel rap. Op een gegeven moment zelfs 2,7 knopen over de grond terwijl ik helemaal geen motor/schroef meer hoorde. Lekker stroompje mee dus. Waren we in ieder geval op tijd bij de brug. Kwam daar opeens het schip aanvaren waar een paar dagen geleden een kindje van boord ging de ambulance in. Goed te zien dat ze weer aan het varen waren, al was het op weg naar huis. Bij ons in het clubje voer ook een ouder echtpaar in een zeilboot die uit Alblasserdam kwamen. Daar zijn we na de brug achteraan gegaan ;-)

Kwamen we in een haventje van Lyst formaat, waar de Overstag maar op 1 plekje past. Daar liggen we dus nu. Ben lekker gaan lopen naar de Noord, bootjes kijken. Verder vooral buiten op het luxe kussen gelegen en gekeken naar de mensen die nog aankwamen en alle mensen die een snelle motorboot in het water gingen leggen via de trailerhelling. Het is wel leuk hier voor hondjes. Zag op een andere boot trouwens twee katten, die moesten aan een tuigje. Haha, dat moet ik dus mooi niet!

Morgen naar Gouda. Alweer zo'n leuk stukje varen en met 31 graden en geen wind kan ik gewoon weer op de bank naar buiten kijken.

Pootje van
Catootje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten