donderdag 18 augustus 2016

0818 Marifoon

Zoals jullie nu wel zullen weten lig ik, als er wordt gevaren, in de hondenkooi. Nu denken jullie misschien dat dat zielig en alleen is, maar niets is minder waar. Het is niet zielig, want ik heb het minste last van golven. En het is niet alleen, want ik kan de mensen boven me horen en de marifoon.

Die marifoon is dus om te communiceren op het water. Je moet er wel een papiertje voor halen want er zijn spelregels. Het rare is alleen dat niemand zich aan alle spelregels houdt. Zo leer je dat je steeds alles drie keer moet zeggen, maar in praktijk doen alleen de mensen die het papiertje net gehaald hebben dat. Wat wel belangrijk is: laten weten dat je de ander begrepen hebt. Dat doet (bijna) iedereen.

Bij het wegvaren uit Zeebrugge moet je je vanuit de jachthaven melden bij Port Control. Dat hebben wij vanochtend netjes gedaan, zelfs open rubber-/speedboten doen het netjes. Alleen onze achterbuurman deed het niet. Maar ja, die voer later ook door drie keer rood heen. Als wraak hebben we hem op zee ingehaald ;-)

De wind kwam nog steeds uit Noord-Oost, maar als afwisseling was er nu in plaats van 4-5 Bft maar 1 Bft. Alsnog motoren dus, deze keer zonder golven. Maar goed dat Noor thuis is, die had het veel te saai gevonden. Wij vonden het ook een beetje saai tot we netjes gingen uitluistern op VHF 14. Het kanaal van Centrale Vlissingen. Daar was vandaag de humor. Wat was er aan de hand:

Een schipper van een grotere boot meldde dat hij een bank had zien drijven (in de buurt van Terneuzen denken we). Waarop de centralist vroeg of het een twee- of een driezits was. Dat had de schipper niet gezien. Werd een RWS schip naar toe gestuurd. Ondertussen meldde dezelfde schipper even later dat hij ook een zetel zag drijven. Waarop de centralist zegt; " dan missen we alleen nog een tafel". Maar goed, RWS schip was onderweg en meldt dat zij de bank op sleep hebben genomen naar Hansweert, want "daar kunnen we wel een bank gebruiken". Hoor je vijf minuten later de centralist vragen of ze de bank kwijt zijn geraakt, want blijkbaar keren ze om. Waarop RWS schip antwoord dat ze een deel van de bank zijn kwijtgeraakt. Wat de centralist de opmerking deed maken of het dan soms een Ikea bank was. Wij vonden het alledrie heel grappig. Het was bijna jammer dat we er bijna waren en dus op een ander kanaal over moesten.

Nu dus weer Terneuzen, na de kentering (van vloed naar eb) slaat de stroom snel om en we hadden geen zin in tegen de stroom in varen. Gaan we morgen in de loop van de ochtend weg hebben we gewoon weer tij mee.

Vanavond tijdens mijn rondje lopen nog iets raars gezien: het cruiseschip dat gisteren om 22 uur vertrok uit Zeebrugge. Ga je dus op een cruise, vaar je van Zeebrugge naar Antwerpen! Okay, ze waren nu op weg naar Amsterdam, maar toch ...

Blij dat ik hier aan boord meer afwisseling heb.

Pootje van
Catootje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten