vrijdag 3 augustus 2018

3-8: spelevaren / Lauwersoog

Na een rustige nacht mocht ik heel vroeg al met Philip mee om te plassen, ze waren namelijk bang dat ik in de boot zo plassen omdat ik gisteren zoveel water heb gedronken. Kan me er niets van herinneren.

Maar vanochtend dus op tijd op en stipt 9.00 uur losgegooid om door de brug te gaan. We waren niet de enige, de boot voor ons en die achter ons gingen ook mee en tussen de twee bruggen sloten zich nog een hele verzameling motorboten aan. Die deden na de tweede brug een wedtrijd " wie kan het hardste wegvaren met een koude motor", waardoor wij in een rookgordijn belandde. Maar ... daardoor waren zij wel snel uit het zicht en konden wij verder genieten.

In Dokkum raakte we nog een aantal andere schepen uit ons kleine convooi kwijt en toen waren we met 2 over. Een motorboot en wij. Die motorboot ging steeds veel gas geven en dat vonden wij wel handig. Hoefde wij haast niet te wachten voor de brug. Bij de sluis naar het Lauwersmeer bleek dat meneer en mevrouw Motorboot niet uit NL kwamen en dat mevrouw een beetje bang is aan boord. Eerst lukte het ze voor de sluis niet om normaal op de wachtsteiger af te meren en toen lukte dat afmeren in de sluis weer niet. Zat mevrouw gewoon daarna bibberend en heel diep ademhalend op het voordek met een landvast in haar hand.

Het Lauwersmeer is echt een super mooi stukje Nederland. Veel vogels, veel rust, mooie natuur. Kalm varend gingen wij richting de dijk. Netjes tussen de tonnen, maar zelfs daar is het soms te ondiep bleek. Gelukkig was afdraaien en gas geven genoeg om onze weg te vervolgen. Zijn we de haven een klein stukje voorbij gevaren en hebben we de Overstag voor anker gelegd. Kon Philip de SUP oppompen en daarna surfen en suppen. Had vrouwtje ondertussen uitzicht op de koeien die verkoeling zochten door met hun poten in het water te gaan staan. Rare beesten.

We liggen nu op een superplekje in de haven, naast de kraan. Eerst lagen we ergens anders, maar daar kon vrouwtje niet van boord (wij dachten vooraf van wel). Is Philip het aan de havenmeester gaan vragen, mochten we voor 2 nachtjes op dit superplekkie liggen. Kan vrouwtje gewoon van boord en, nog belangrijker, er is maar een klein beetje steiger en het gras is aan de overkant.

En ja, 2 nachtjes. Want morgen komen Janneke, Wilco, Noor en Tijn. Janneke en Wilco blijven een dagje, Noor en Tijn gaan daarna met ons mee. Gezellig, nog meer aandacht.


Catootje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten