maandag 20 augustus 2018

20-8 Miepen / Enkhuizen

Niet uitslapen, niet lang wandelen, niet miepen: dat was mijn ochtend. We zouden vandaag een lang stuk gaan zeilen en dus moesten we op tijd weg. Dat is gelukt. Iets na 10 uur gooide Philip de landvasten los en konden we door de Zeedoksluis de Nieuwe Haven in. Was nog wel even een dingetje. De boot die met ons mee ging de sluis in heeft zich niet gemeld op de marifoon en dacht wel even voor ons langs te kunnen draaien. Gelukkig is de haven daar heel groot. Liggen ook heel grote grijze boten in ;-)

Op de Waddenzee bleek dat onze timing goed was. Drie knopen stroom mee en wind mee richting Den Oever. Daar hoorde dan wel weer regen bij, dus vrouwtje lag bij mij terwijl Philip buiten was. Hebben wij wel de zeehond gemist die nog even gedag kwam zeggen. 

Vlak voor Den Oever was de regen en ook de wind weg. Dus vrouwtje naar buiten en samen door de brug en sluis. Een gelukkie, want de brug ging net open toen wij de havenkom in voeren. Konden wij heerlijk doorvaren. Dezelfde mensen van vanochtend waren ook in deze sluis aan het miepen, maar er lagen nu genoeg boten tussen om er geen last van te hebben.

Op het Ijsselmeer was er genoeg wind om de halfwinder (Tweety) tevoorschijn te halen. Hebben ze daar toch meer dan een uur hun snelheid door weten te verdubbelen. Maar toen begon Tweety te miepen. En Philip houdt niet van miepen. Dus hebben ze Tweety opgeruimd.

Nu liggen we in de Buyshaven in Enkhuizen. Er is hier een hondentoilet waar ik natuurlijk netjes gebruik van maak. Niet helemaal zonder te miepen, je moet wel jezelf blijven natuurlijk. Heb nog even meegekeken naar de huldiging van Maarten van der Weijden. Tja, dat is dus iemand die van zijn vrouw ook niet mocht miepen. Maar om dan meteen zoveel verder door te zwemmen... ik hou niet van zwemmen. Wel heel knap dat hij niet meer heeft gemiept, volgens vrouwtje kan ik daar nog wat van leren.


Morgen gaan we het Markermeer over.

Catootje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten