zaterdag 11 augustus 2018

11-8 Marrekrite? / Franeker

Vandaag was de grote zoektocht naar een leuke plek om te overnachten NA Burdaard. 

Maar goed, dan moesten we dus wel eerst na Burdaard komen. Dus nadat Philip Zoutkamp had bekeken (weinig authentieks, veel gesloopt in de jaren '80) zijn we vertrokken. Het waaide fors en regelmatig viel er een klein buitje. Gelukkig kan je door de ramen ook de koeien met grote hoorns, de buizerds en de vele vogels zien. Supergave natuur rondom het Lauwersmeer. 

Bij de sluis aan de Friese kant regende het echt. Dus vrouwtje binnen en Philip alleen buiten. Ligt er een Nederlands schip helemaal achterop de wachtsteiger. Legt Philip de Overstag er voor. Begint die man te zeuren dat hij niet voor mag dringen. Heeft Philip tegen hem gezegd dat hij dan gewoon netjes vooraan moet gaan liggen. Ja, en toen was het dus stil ;-)

Bij Dokkum wisselde we van schepen. Wat we meegenomen hadden uit de sluis lieten we achter en daarvoor in de plaats kregen we drie zeilschepen om ons heen. Zo gingen we in tempo door Burdaard om daarna op zoek te gaan naar een Marrekritte aan de Dokkumer Ee. Een zoektocht met handicap. Eerst de boot voor ons die bedacht te gaan zeilen, terwijl er zoveel bomen stonden dat dat eigenlijk niet kon. We hebben maar gas gegeven. Daarna waren alle plekjes niet okay: een schip middenop zodat we er niet bij konden; er mistte een verbinding naar de wal zodat ik niet kon plassen; het was er te ondiep.

Volgend plan: In Leeuwarden gaan slapen. Maar dat hadden dus heel veel andere mensen ook bedacht. Zijn we gewoon nul (0) leg plekken tegengekomen daar. Dus wij doorvaren. Ook aan het Harinxma kanaal waren er niet veel opties. Deinum is te ondiep en er staan teveel bomen. Tegenover km-paal 12 lag al een andere boot. Wij dachten al even dat we in centrum Franeker zouden moeten gaan liggen. Totdat ...

Ze vlak voor de Stationsbrug een plek zagen met een mooie strook groen. Daar zijn we gaan liggen. Heb net met Philip nog even de andere opties bekeken, maar hier is het echt het beste. Kunnen we morgen zo aanhaken en die 10 km naar Harlingen doen. En dan ... uitrusten voor we het zoute water weer op gaan.


Catootje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten