zaterdag 27 augustus 2011

Wat neem je mee op reis?

Wie mij een beetje kent, weet dat eten (en dan vooral menseneten in mijn buurt) heel belangrijk is voor me. Vandaar vandaag een lijst van dingen die je mee moet nemen op (zeil)vakantie.

1 pak 500 gr Douwe Egberts koffie per week + 1 extra *
1 grote pot Calve pindakaas per week + 1 extra *
1 pak Bolletje beschuit per week + 1 extra * **
Bier naar smaak van de zeilers *
Pickwick thee *
pp 1 Cup a soup doosje per week in niet kruidige smaken (champignon, chinese tomaat, rundvlees, groente) *
3 pak gewone toastjes / crackertjes (om iets te eten als je maag niets als wil)
3 pak Sultana's (voor de langzame suikers)
3 pak repen (mars, snickers, twix, voor de snelle suikers)
10 ltr Dubbeldrank in een milde smaak (niet zuur!)
10 ltr water in pakken
4 x 1,5 ltr Coca Cola *
4 x 1,5 ltr Sinas
3 houdbare maaltijden (bijv macaroni + zakje saus + blik vlees + houdbaar dessert)

* Aan boord is goed eten belangrijk, dus liever kwaliteit dan kwantiteit.
** Van de beschuit moet je iets meer meenemen als meer mensen beschuit eten, ik lust het niet.

Je echte eten kan je in elke buitenlandse stad ook kopen. Verbazingwekkend misschien voor sommigen, maar ook in het buitenland hebben ze kaas, melk, brood, vlees, groente en iets dat op aardappels lijkt. Je neemt dus alleen voor de eerste dagen vers mee en zorgt verder steeds dat je voor 2-3 dagen vers in huis hebt.
Voor de eerste dagen:
- 3 maaltijden
- Verse melk
- Broodbeleg

Het eten voor de hond mag je van mij gerust vergeten. Heb ik een goede reden om menseneten in mijn bakje te krijgen.


Catootje

vrijdag 12 augustus 2011

6 tips om zeeziek te worden

Mensen denken altijd dat een hond niets doorheeft. Ik ben dan wel stil en het lijkt soms of ik lig te slapen, maar ik merk van alles. De kennis die ik de afgelopen weken heb opgedaan wil ik graag delen.

Vandaag zes tips om te zorgen dat je zeeziek wordt:
1) Begin maanden van te voren al te zeggen dat je hoopt niet zeeziek te worden.
2) Roep, vanaf het moment dat je aan boord stapt, steeds dat je zeeziek gaat worden.
3) Doe zo min mogelijk, dus ga vooral stilzitten.
4) Zit met voorkeur (stil) met je rug in de vaarrichting.
5) Luister niet naar de wachtleider, dus eet bijv. niet als het gezegd wordt. Doe niets!
6) Vertel het niet aan de wachtleider als je je rot gaat voelen. Hij/zij zou eens een remedie weten ;-)

Ben zo blij dat ik dit nu kan delen.


Catootje

Mijn eigen bank

Ik ben een tevreden hond want ik lig nu op mijn eigen bank. Het zeilavontuur is voorbij, mijn reddingvest kan de kast in tot het eerste weekend van scouting en ik kan weer mijn vertrouwde rondje lopen.

Deze reis heb ik veel geleerd, daar zal ik de komende weken over bloggen. Nu ga ik eerst slapen, want het duurde wel tot 6.30 vanochtend voordat het motorgeluid uit ging aan boord en iedereen kwam slapen.

Truste!


Catootje

donderdag 11 augustus 2011

Gezelschap

Het is niet erg als het buiten regent, want dan komt er altijd wel iemand naar binnen om mij daar gezelschap te houden. Vandaag was dat mijn vrouwtje, we hebben heerlijk geslapen.

In Amsterdam aangekomen mocht ik mee naar de brugwachter. Toen we later echt op de wachtplek voor de Staande Mast lagen heb ik zelfs los kunnen rennen in het Westerpark.

Nu hopen dat ze snel weer naar bed komen. Samen slapen is toch leuker.


Catootje

woensdag 10 augustus 2011

Kussens

Ondertussen heb ik de meeste kussens hier aan boord wel geprobeerd. De banken, de SB hondekooi en het bed van de Schipper. Vandaag had ik echter een unieke kans: ik kon OP de Schipper slapen!

Nu kan ik dus uit ervaring vertellen dat de Schipper het fijnste kussen aan boord is. Alleen jammer dat hij af en toe naar de andere bank ging (scheen iets met overstag gaan te maken te hebben). Was dan ook best wel blij dat ik gewoon het bed van vrouwtje weer kon gaan gebruiken.

Ondertussen (eindelijk) mijn blaas kunnen legen. 7 uur weg en laat in Enkhuizen is voor die mensen misschien geen probleem, maar hier aan boord is geen gras. Alleen lekker liggende kussens.


Catootje

dinsdag 9 augustus 2011

slapen

Ik begrijp best dat ze hier een keer uit willen slapen, maar kunnen ze dan niet gewoon stil blijven liggen? Elke keer als ze zich omdraaien denk ik dat het tijd is om op te staan en loop ik alle bedden langs om iedereen goedemorgen te wensen. Dat ik daarna mee naar de bakker moest was minder vervelend, liepen we door de Engelse Tuin. En daar is lekker gras.

De rest van de ochtend heb ik uit kunnen rusten. Na een stukje appeltaart en de lunch ben ook ik maar weer eens Harlingen in gegaan. Over de sluis naar grote winkels waar honden gewoon naar binnen mogen. Tegen de wind in naar de poffertjeskraam daarna was minder prettig, vooral ook omdat ik geen poffertje heb gegeten.

Wat mij betreft gaan we morgen dan ook gewoon weer varen. Ik ben die rondhangende mensen beu en wil gewoon slapen.

Catootje

maandag 8 augustus 2011

Modderbad

Op zich ben ik niet zo van het vroege opstaan, dus toen het vrouwtje om 6.40 haar bed uit ging ben ik snel bij Sjoerd op de bank gaan liggen. Helaas stond die even later ook op, zodat er voor mij niets anders op zat dan mee te doen. Het had allemaal wel zin, want al snel zat ik heerlijk op schoot op een boot die heel snel over het water ging.

Toen ik weer gras onder mijn pootjes voelde bleken we op Terschelling te zijn. Een dagje uit dus. Met een stukje taart, een stukje ijshoorn, een stukje kaas, mij hoor je (alweer) niet klagen. Al was het wel jammer dat ik zelfs op de uitkijkduin aan de riem moest en in de bus steeds op schoot.

Ik was dan ook heel blij toen we op het strand aankwamen. Daar mocht ik los! Die mensen snappen er werkelijk niets van, gaan ze na een kwartiertje strand alweer richting het gras en de stenen. Waren ze alleen ‘vergeten’ mij weer aan de riem te doen, dus ik rook mijn kans en verdween om helemaal alleen over het strand te rennen. Heb ik toch mijn vijf minuten van echte vrijheid ervaren.

Jammer dat het vrouwtje me terugfloot. Braaf hondje als ik (soms) ben rende ik prompt in een rechte lijn naar haar toe. Om opeens tot mijn buik in de modder te staan. Snel een omweg genomen, maar het was al te laat. Ik was heel, heel , heel vies. Zo vies dat het vrouwtje me oppakte en me een aantal keren in een diepe plas met water gooide om me schoon te spoelen. Het leek wel alsof ik in het bad was geweest of echt gezwommen had, zo nat was ik.

Nu ben ik weer helemaal droog en lig ik lekker op Sjoerds tas te slapen.

Catootje

zondag 7 augustus 2011

Spareribs

Wat fijn dat de brugwachters in Friesland niet zo vroeg werken op zondag, nu kon ik uitslapen. En na een wandelingetje voor de eerste levensbehoefte vertrokken we naar Harlingen. Waar we naast een klein stukje gras liggen. Maar ik had helemaal geen tijd voor dat gras, ik moest nog even mijn rust nemen voordat opa en oma Sjoerd kwamen brengen.

Het is dat ik al geen staart heb, anders had ik die er vandaag vast vanaf gekwispeld. Wist gewoon van gekheid even niet wat te doen, toen ze aan boord stapten. Snel hervond ik mezelf, om wisselend bij opa, oma of Sjoerd op schoot te gaan zitten.

Vanavond ben ik mee geweest de stad in. Anders dan de 1e dag hier in Harlingen, mocht ik nu onder de tafel zitten tijdens het eten, kreeg ik stiekem wat vis en heb ik net op het achterdek 2 sparerib botjes gegeten.
Ik heb een heerlijke dag gehad.

Catootje

zaterdag 6 augustus 2011

Reddingsvest: ook voor honden

Vanochtend moest ik natuurlijk eerst nog even over het Borkumse gras rennen, maar daarna kon ik gewoon met het vrouwtje terug naar bed. Om wakker te worden van een sympathieke meneer die aan Philip vertelde dat zijn boot niet door de sluiproute kon. Bleken we in de buurt van Schier te zijn, waarvan we de vuurtoren de hele 1,5 uur durende omvaarroute gezien hebben.

In de sluis van Lauwersoog zag ik op de boot achter ons een heel klein hondje dat steeds zijn reddingvest aan moest. Ik zat gewoon alleen in mijn tuigje. Was wel blij dat mijn hondenvriend een vest aan had, want hun boot maakte een gekke plons toen zijn baasje het touw doorsneed dat zijn vrouwtje bij een dalende sluis had vastgemaakt. Weer een hond gered.

De rest van de middag scheen de zon en heb ik de mensen aan dek vermaakt. Natuurlijk bij het eten geprobeerd wat te bietsen en op tijd naar binnen als het gaat regenen. Net ook even rondgelopen hier in Dronrijp en op tijd binnen, want nu regent het heel hard. Denk dat ik maar weer ga slapen.

Catootje

vrijdag 5 augustus 2011

Een dagje rust

Ik was na 7 dagen vol aandacht wel toe aan een dagje rust. Leuk hoor al die mensen de hele tijd om je heen, maar als hond heb je af en toe ook behoefte aan een beetje tijd voor jezelf. Gelukkig gingen Daan, Philip en het vrouwtje vandaag naar Borkum stad. En omdat Sjoerd H de veerboot naar Eemshaven nam om naar huis te gaan, had ik de Overstag voor mij alleen.

Ik heb heerlijk op de bank gelegen, achter vliegen aangejaagd en geslapen. Nadat ze terug waren ben ik met het vrouwtje een eind gaan lopen, dat ze er nog zin in had na een dag Borkum… maar ik was er wel blij mee.

Nu rustig weer op de bank, genietend van de aandacht. Het hondenleven is zo gek nog niet.

Catootje

donderdag 4 augustus 2011

Slapen in de zon

Over vanochtend wil ik het eigenlijk niet meer hebben. Wat die mensen nu weer bedacht hadden! Wil het vrouwtje rustig met me gaan wandelen, terwijl de rest diesel haalt.. takelen ze me de 3 meter naar boven! Wat doen ze me aan?!

Moest ik daarna eerst binnen zitten. Nu mooi niet dus. De zon scheen, zij waren aan het motoren, kan ik toch best buiten zijn. Dus lekker geblaft tot ze me naar buiten haalde. De hele dag daarna buiten geweest. Het kussen ingepikt als iemand opstond om zich in te smeren, stukje kaas gegeten, ik heb het wel naar mijn zin gehad.

Catootje

woensdag 3 augustus 2011

Elk nadeel heb z’n voordeel

Het is niet mijn hobby om vroeg op te staan, maar vandaag zag ik daardoor wel de zonsopkomst boven het Kielerkanaal. Want om 5.15 uur liepen vrouwtje en ik al bij de haven. Gingen ze vlak daarna weg en moest ik dus naar binnen terug.

Gelukkig kwam eerst het vrouwtje naar binnen om te slapen, zodat ik bij haar kon liggen. Toen zij weer naar buiten ging, kwam Philip naar binnen. Kan ik toch mooi zeggen dat ik met/bij de schipper geslapen heb!

Nu liggen we in Norderney langs de kade. Ben ik wel blij met mijn nieuwe reddingvest, zodat ze me de 3 meter ophoog kunnen tillen. Anders werd het toch knap lastig om gras te vinden, hier aan boord is het niet. Morgen nog een keer de gevaarlijke truc en dan op naar Borkum. Daar is lekker veel gras, ik kijk er nu al naar uit.

Catootje

dinsdag 2 augustus 2011

Liefdesverdriet

Ik lig al de hele dag te liggen. Ben al de hele tijd verdrietig, want vandaag is mijn nieuwe liefde vertrokken. Vanochtend hebben Nico en Marisja de bus en trein naar Nederland, naar huis, genomen. Het is leeg aan boord. Graag zou ik bij Moos uithuilen, maar die is ook weg :-(

Met de rest zijn we eerst diesel gaan halen en hebben we daarna het Kielerkanaal door gevaren. De zon scheen, er was een klein briesje. En ik mocht de hele dag buiten zitten. Totdat we bij Brunsbuttel aan kwamen. Toen moest ik naar binnen. Heb ik de mooie aanleg van Daan gemist, zijn eerste aanleg met een zeiljacht! Ging helemaal goed, want ik heb geen boem gehoord. Morgen richting Nederland, ze gaan heel vroeg opstaan… om 5 uur! Gelukkig kan ik daarna gewoon weer gaan slapen.

Catootje

maandag 1 augustus 2011

Weg uit Denemarken


Vanochtend was het mistig, niet dat ik er last van had. Ik kon gewoon een rondje lopen en daarna aan boord gaan zitten. Wat vervelend was waren de golven onderweg. Wordt ik niet zo blij van en dus ben ik net zo lang gaan blaffen tot ik naar buiten mocht. Daar heb ik het grootste deel van de dag bij het vrouwtje op schoot gezeten.
In de middag begon de zon te schijnen en ben ik de rest van het achterdek gaan verkennen. Er kwamen ook steeds meer mensen buiten en dus steeds meer mensen om bij te zitten. Voor mij was het wel fijn dat er weinig wind was en ze moesten motoren, dan kan ik ook echt naar buiten.

Nu liggen we in de haven van Kiel. Morgen gaan we weer motoren, je mag niet anders in het Kielerkanaal. Ik ben benieuwd waar we daarna uitkomen.


Catootje