zondag 14 februari 2016

Uw probleem is geen probleem

Een mooie kop op nos.nl deze week "Hillary heeft een probleem: jonge vrouwen zien haar niet staan".  De strekking van het artikel: daar waar Hillary voor veel 50-plus vrouwen een voorbeeld is, snappen jongere vrouwen niet welke problemen ze heeft overwonnen. Daarom zien ze haar minder als rolmodel en dat kost stemmen.

Ik voel me, net als vrouwtje, een van die jongere vrouwen en allebei herkennen wij het probleem vanaf die jongere gezien. Hoezo 'glazen plafond'? Hoezo 'geen kansen voor vrouwen'? Maar ook hoezo 'bij gelijke geschiktheid kiezen we een vrouw'?

Wij willen graag gekozen worden om onze kwaliteiten. Wij gaan graag de concurrentie aan met de mannen, want die kunnen we hebben. We hebben een minstens zo goede opleiding, hebben de ervaring, weten van nature een breed vlak te overzien en, daar moeten we de Hillary's van deze wereld krediet voor geven, we lopen niet meer tegen vrouwonvriendelijke wetgeving aan.

Toen de moeder van vrouwtje vrouwtje kreeg moest ze nog stoppen met werken. Getrouwd zijn en werken kon toen net (1968-1970), maar een kind hebben en werken was echt niet de norm. Let op, we spreken over 1970! TV was er al, computers waren er al, er waren al mensen op de maan geweest en oma moest stoppen met werken omdat ze een kindje kreeg.

De wat oudere vrouwen weten dat nog en weten dus ook wat Hillary allemaal heeft moeten doen en laten om te komen waar ze gekomen is. De vrouwen van vrouwtjes leeftijd zitten in het midden, ze ergeren zich aan de voorkeursbehandeling omdat ze op eigen kracht er willen komen, maar weten ook dat de mensen die kiezen die tien-twintig jaar oudere mannen zijn van de generatie Hillary. En de jongeren .., die hebben we gelukkig op kunnen voeden zoals het hoort. Die gelooft in mogelijkheden, in kansen maken voor zichzelf.

Hoe ik dat zo zeker weet ... hé, ik ben pas TIEN!





Catootje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten