zondag 9 januari 2011

Timemanegement, leer van honden

Je stapt je bed uit, douched, eet en poets je tanden. En dan ... begint je dag als je in de auto stapt of als je op kantoor komt? Er zijn een paar tips op er voor te zorgen dat het sowieso een goede dag wordt.

Rust, reinheid en regelmaat. Elke dag hetzelfde ritme is goed voor mens en hond. Elke dag 3 keer een blokje om, 2 keer eten en een half uurtje spelen met de bal. Dat is waar mijn dag uit bestaat. Voor mijn vrouwtje was het een kop koffie in de file, een boterham en kop koffie op kantoor.

Plan je dagen. Maandag was Wasdag, maar zou nu best Cijferdag kunnen zijn. Dan maak je van dinsdag Overlegdag, Woensdag is Schrijfdag (en niemand die je lastig valt), Donderdag is Reviewdag en van Vrijdag Afmaakdag.

Daarnaast plan je natuurlijk de lunch samen met collega's, haal je je eigen koffie en thee en loop je naar de buurkamer in plaats van een mail te sturen. Werk moet een leuk zijn en dat kan alleen als je je collega's ook spreekt.

Mails, tijdschrijven, (terugbellen), je doet de rotklussen op vaste tijden. Dan weet je dat er ook een einde aan zit. Na je geplande half uur nog niet iedereen gesproken? Morgen/vanmiddag is er weer een dag. Twee keer per dag een half uurtje is echt genoeg.

En als het dan nog te druk is in je hoofd. Neem een hond of meld je als vrijwilliger bij een asiel, kan je mooi af en toe naar het strand of bos (of stadspark) om je gedachte te laten gaan.

Had ik al gezegd dat je van ons honden kan leren?


Catootje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten