zondag 23 oktober 2011

40+

Ken je dat: zondagochtend: croissantje, glaasje jus, krantje en daarna bij een kopje cappuccino de bladen van die week. Bladen inderdaad, want om een beetje bij te blijven als 40+ vrouw in deze tijd heb je al snel de hele zondag nodig. Het leven van een 40+ vrouw heeft namelijk alles wat de Gooise Vrouwen, Desperate Housewifes, Ally McBeal en de dames in Sex and the City ook hebben. Maar dan in het echt.

De 40+ vrouw van nu heeft 1,5 kind, een drukke baan, sport, doet vrijwilligerswerk, volgt een studie en heeft hond, lease-SUV en minnaar. En, dat is anders dan een paar jaar geleden, ze weet ook nog eens alles over van alles. Dus leest zij op zondagochtend naast Volkskracht, NRC, Vrij Nederland en Elsevier, de J/M en Intermediair, liggen VIVA en Psychologie Magazine naast Opzij en Cosmo en leest zij afwisselend de nieuwste van Grunberg of een exemplaar uit de Bouquetreeks.

Na het eerste kopje cappuccino is het de hoogste tijd voor wat quality time (voor de niet-kenners: kort met veel stakeholders tegelijk iets ondernemen). Dus gaat hond met 1,5 kind in de SUV en wordt het bos opgezocht. Daar loopt ze met kind en hond een uurtje rond, waarna in dat leuke tentje bij de ingang nog even een tweede kopje cappu wordt gedronken voordat alles en iedereen weer naar huis gaat.

De middag is van het betere multitasken: mail checken, msn-en met vriendinnen, minnaar sms-en, terwijl je een spelletje ganzenbord speelt. Het kan allemaal, de bladen hebben je immers geleerd wat hot is en wat not. Dus verspil je geen tijd aan shoppen op zaterdag, maar doe je op zondag je internetbestelling. Ze komen het wel brengen. Jij kan je tijd beter besteden: met glaasje wijn en kaasje op de bank komt de zondag tot een eind. En als je de dag erna wakker wordt dompel je je weer onder ineen werkweek van rennen, vliegen en racen. Tot het weer zondag is…

Ik ken dat zo’n zondagochtend: croissantje, glaasje jus, krantje en daarna bij een kopje cappuccino de bladen van die week. Mijn vrouwtje is zo’n 40+ vrouw. Of toch niet? Ze heeft geen SUV.


Catootje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten