zondag 8 januari 2012

High Tea

Vandaag vierde mijn vakantie vriendinnetje Bianca haar verjaardag. Eerst dacht ik nog dat het helemaal niet erg was dat ik niet mee mocht. Ze gaf namelijk een high tea en ik ben niet zo van de thee. Maar nu het vrouwtje net thuis is hoor ik dat ik echt wat gemist heb en baal ik toch wel een beetje.

Bij de thee (in diverse smaken) bleken namelijk ook lekkers hapje te horen. Scones, zalm, brownies. En dat zijn allemaal dingen die ik wel lekker vind. Daarbij waren Siem, Daan en Philip er, die had ik graag weer een keer gezien. had ik vast een heleboel aandacht van gekregen en daar houdt ik wel van.

Wat me ook verteld werd is dat Bianca haar beruchte rode jurkje heeft aangedaan. In de zomer zijn vrouwtje en zij op zoek geweest naar rode schoenen en moest ik met Siem, Daan en Philip buiten wachten. Nu hebben de mensen het jurkje wel gezien en ik niet. Het leven is maar gemeen.

Dat ze daarna spare ribs zijn gaan eten is niet zo heel erg. Want ik heb net een botje gekregen. Vrouwtje had heel lief botjes voor me meegenomen. Ga snel verder met het verstoppen van dit botje tussen de kussens van de bank. Tot snel,


Catootje

Goede voornemens

80% van de Nederlanders hebben goede voornemens. Bovenaan staat 'afvallen', op nummer twee 'minder druk maken', net als vorig jaar. Nieuw dit jaar is dat 'zuiniger leven' op drie staat en 'meer sporten en bewegen' naar een lagere plaats verhuist. Tenminste dat blijkt uit onderzoek in opdracht van de ING, die er de conclusie aan verbindt dat de recessie hierin een rol speelt.

Waar ik wel nieuwsgierig naar ben is hoeveel mensen nu, een week later, nog steeds doen wat ze zich voorgenomen hadden. Afvallen lijkt me best lastig in de eerste week van januari, met nieuwjaarsrecepties en thuis het overgebleven lekkers binnen handbereik. Minder druk maken, tja... dat leer je niet in 1 week. Zekere niet in een week waarin elke krant je laat weten dat op 21/12/2012 de wereld vergaat. Het lijkt mij juist extra reden om je NIET druk te maken, lekker belangrijk die baan of studie als je er straks niets aan hebt. Maar ook lekker belangrijk dat afvallen, dat zuiniger leven, dat meer bewegen... volgend jaar om deze tijd bestaat niet.

Ikzelf heb elke dag het voornemen van het leven te genieten, lekkere hapjes te eten als het kan, te rennen als het kan en te slapen als het kan. Eigenlijk dus om gewoon de dag te plukken en te genieten van de kansen die je krijgt. Misschien zouden jullie mensen dat ook eens moeten doen.

Carpe Diem!


Catootje

zondag 1 januari 2012

Rust

Eigenlijk heb ik geen tijd om te bloggen.

Ik wil namelijk genieten.

Genieten van de RUST.

Het gebrek aan het geknal dat hier al een maand bezig was en vanaf vrijdag wel heel erg werd. De hele dag door dat knallen, ik werd er echt gek van. Zo gek dat ik eigenlijk niet eens meer toe kwam aan mijn basisbehoefte: okay, vrouwtje nam me wel mee naar buiten, maar probeer maar eens je behoefte te doen met knallen om je heen... mij lukte het niet. Dus heb ik het bijna 24 uur opgehouden, alleen 's ochtends was het stil genoeg voor mij.

En dan nu.. die rust :) Gewoon door de tuin kunnen rennen, slapen zonder te trillen, naar buiten durven. En ik ben niet het enige dier dat hier niet tegen kan. Bink (van Marlous) is vast ook blij dat het leven nu weer normaal is.

Gelukkig is 2012 een schrikkeljaar, hebben we een dag langer rust. Want 30 december begint het weer.



Catootje