zaterdag 26 december 2015

Kerstgedachte 2015

Het is Kerst en dus ga ik vandaag geen blog schrijven. Want vandaag heb ik optimaal kans op menseneten en zijn er heel veel mensen die mij aandacht geven.
Daarom wat mooie kerstadvertenties om samen naar te kijken:
John Lewis Christmas Advert 2015 - #ManOnTheMoo

Anuncio Lotería de Navidad 2015 - #Justino

Sainsbury’s OFFICIAL Christmas Advert 2015 – Mog’s Christmas Calamity

Hou van elkaar en het leven!





Catootje

donderdag 17 december 2015

Luisteren

Van de week kwam op Facebook een filmpje voorbij waar mijn oren van overeind gingen staan. Een filmpje waarin ik zomaar geblaf hoorde. Natuurlijk moest ik ook even kijken. Bleek het om een al wat ouder filmpje te gaan over schaapherders en hun honden.

Nu houd ik wel van door het gras rennen en mag ik graag achter eenden en vogels aanjagen. Maar ik luister niet zo goed en dus zou ik dit noooit kunnen. Daarom wil ik het nu even met jullie delen. Gewoon om te laten zien wat ik zou kunnen als ik zou willen luisteren.

Ga ik nu weer door de modder rollen. Want eigenlijk voel ik me veel meer verbonden met deze honden of deze en natuurlijk ook deze.




Catootje




vrijdag 11 december 2015

Mol

Vrouwtje en ik doen een mollenact. Ik zorg dat ik heel zwart word en zij graaft zich door dingen heen. Wel grappig, want zo hebben we samen toch een leuke tijd. Ondertussen moet ik dan steeds aan Sjoerd, Jelle en Noor denken, want die gaan straks vast ook naar Wie is de mol? kijken. En eigenlijk weet ik het antwoord nu al: ik ben de mol.

Volgens Van Dale is een mol trouwens:
verlagingsteken in het muziekschrift
of
in de grond levend zoogdier dat van wormen en insecten leeft (ook wel Talpa europaea)
of
infiltrant.

Zijn ze daar dus mooi de gemeente Mol, de mol als een van de zeven basiseenheden in het SI, het Internationaal Stelsel van Eenheden (het is de eenheid voor hoeveelheid stof. Het gehanteerde symbool is eveneens mol), een aantal cafés en restaurants met de naam Mol of Momfer de Mol vergeten.

Maar goed. Ik ga snel weer naar buiten. Het regent dus het is lekker drassig. Kan ik goed door het gras en de plassen rollen net zo lang tot mijn witte vacht zwart is.





Catootje