donderdag 4 december 2014

(Knipper)licht

Mijn vrouwtje heeft geen dure auto. Voor mij hoeft dat ook niet. Met een kleedje op de achterbank en wat water/eten als ik langer moet wachten ben ik al tevreden. Volgens vrouwtje zit verder alles erop en eraan: remmen, koppeling, stuur en vooral ook (knipper)lichten.

Als ik de opmerkingen die vrouwtje maakt tijdens het rijden moet geloven is dat laatste heel bijzonder. Niet elke auto blijkt knipperlichten te hebben en sommige auto's hebben niet eens gewone lichten. Al hebben die auto's dan soms wel weer knipperlichten. Snap je het nog?

Nu heb ik gisteren tijdens het rondje lopen eens gevraagd waarom vrouwtje het daar over heeft. Volgens haar komt het omdat ze graag wil dat ik een heel hondje blijf. Het schijnt heel moeilijk te zijn om te raden wat andere mensen op de weg doen en als er iemand opeens voor ons komt dan moet ze heel hard remmen en dan vlieg ik straks door de auto. En vliegende honden dat zijn vleermuizen, geen echte honden!

Nu ik weet dat het belangrijk is probeer ik te helpen door naar elke auto te blaffen dat ze hun lichten aan moeten doen en hun knipperlichten moeten gebruiken. Ik hoop dat het helpt.






Catootje

maandag 1 december 2014

Geheugen

Bij mij in de straat wonen echt heel rare mensen. Mensen die een geheugenprobleem hebben. Soms zou ik willen dat ik zo'n slimme dokter was die die mensen zou kunnen helpen. Want dan zou je bij mij in de straat echt heel veel geld kunnen verdienen.

Aan het begin van de straat staat een bord dat zegt dat je alleen van die kant de straat in mag:


Nu weet ik 's morgens nog steeds dat dat bord er staat en loop ik dus netjes de goede kant op (het vrouwtje denkt dat dat komt omdat daar het gras is, maar da's niet waar). Allemaal grote mensen in de straat weten het niet meer. En wat dan het allerraarste is: dan gaan dus grote mensen die mensenkinderen met de auto naar de school aan het einde van de wijk gaan brengen tegen het verkeer in rijden, zodat het voor andere (lopende) mensenkinderen heel gevaarlijk is.

Naar mijn bescheiden hondenmening is hiermee gewoon bewezen dat honden slimmer zijn dan mensen. Of in ieder geval dat ik slimmer ben dan heel veel grote mensen in de straat.






Catootje